ترمیم دندان
برای ترمیم دندان پس از اطمینان از بی حسی ،قسمت پوسیده ی دندان برداشته میشود و متناسب با بافت باقیمانده، دندانپزشک با استفاده از ماده ی ترمیمی مناسب (آمالگام یا کامپوزیت)قسمت از دست رفته را بازسازی میکند
نکات مهم بعد از ترمیم دندان
• جهت ترمیم دندانهای همرنگ مانعی جهت خوردن غذا وجود ندارد ولی توصیه میشود تا برطرف شدن بی حسی، غذاهای جویدنی میل نشود تا به بافتهای نرم بی حس مثل زبان و گونه صدمهای وارد نگردد.
• جهت ترمیمهای آمالگام (فلزی) تا حدود ۲ ساعت چیزی میل نشود و تا ۲۴ ساعت غذاهای سفت و محکم میل نگردد.
• در ترمیمهای همرنگ بهتر است تا ۲۴ ساعت اول از خوردن غذاهای رنگی مانند چای، شکلات و قهوه اجتناب شود و سیگار کشیده نشود.
• از خوردن غذاهای سفت و شکننده مانند پسته، فندق، یخ، ته دیگ، آبنبات و شکلاتهای سفت با دندان ترمیم شده خصوصا در ترمیمهای بزرگ اجتناب شود زیرا باعث شکستن ترمیم یا دیواره باقی مانده از دندان می شود.
• رعایت بهداشت خصوصا مسواک زدن و کشیدن نخ دندان اهمیت فراوان دارد زیرا دندانهای ترمیم شده میتوانند مجددا پوسیده شوند.
• ترمیم دندان مانند هر جسم دیگری عمر مفید دارد که معمولا بین ۵ تا ۸ سال متغییر است و باید نسبت به تعویض آن در زمان مناسب اقدام کرد.
• با توجه به پیشرفت پوسیدگی، امکان وجود التهاب در مرکز دندان (پالپ) وجود داشته و به دنبال آن امکان افزایش حساسیت نسبت به گرما و سرما وجود دارد و معمولا این علائم حداکثر طی ۲-۳ هفته از بین میرود و در طی این مدت کافی است از تحریک بیش از حد دندان جلوگیری شده و غذاهای ولرم میل شود تا دوره نقاهت دندان طولانی تر نگردد ولی درصورت تداوم درد بیش از یک ماه و تشدید درد حتما به دندانپزشک جهت درمان ریشه مراجعه شود.
• دندانهای عصب کشی شده بشدت تضعیف و مستعد شکستن میباشند بنابراین حتیالمقدور میبایست زودتر تراش و آمادهسازی روکش برای چنین دندانهایی انجام پذیرد.